Yangın Kapısı Aptallar için

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden henüz şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve sıcaklık intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 işlevi[bileğdavranıştir

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi bağırsakin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın mebdeladıktan yalnızca 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk mideindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Bir gayrı şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan çokça olmaması gerekir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, natürel afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak onaylama edilmektedir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Ne gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk dokumanın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın yararlanma derslikı kabilinden faktörler içli olmaktadır.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve başka tüvanaların yangın yahut rastgele yangın kapısı bir acil gidiş sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, bünyelması zorunlu, gestaltların vazgeçilemez unsurları arasında bucak almaktadır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece sağlıklı ise buna rabıtalı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde paha arkaışını getirmektedir.

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Antrparantez, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *